Ömer Saygun Kuyumcu’dan Üniversitemize Ziyaret

01 Kas

İsveç’te Uzun Yıllar Öğretmenlik Yapan Hemşehrimiz Ömer Saygun Kuyumcu’dan

Üniversitemize Ziyaret

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü, Eğitim Bilimleri Ana Bilim Dalı, Program Geliştirme ve Öğretim Bilim Dalı Yüksek Lisans Programı, Karşılaştırmalı Eğitim Sistemleri Dersi kapsamında, uzun yıllar İsveç’in Stokholm ilinde Türk ve İsveçli öğrencilere yönelik eğitim veren Hemşehrimiz Ömer Saygun Kuyumcu’yu ağırladı

İsveç’te 36 yıl eğitim- öğretim faaliyetleri gerçekleştiren Ömer Saygun Kuyumcu, sunumuna, İsveç eğitim sistemi ve programları hakkında genel bilgi vererek başladı. Eğitim ve öğretim sürecinde yaşadığı deneyimlerden bahseden Kuyumcu, özellikle İsveç‘te yaşayan Türk öğrencilere yönelik Türkçe Dili ve Türk Kültürü ile ilgili çeşitli dersler verdiğini ifade etti. Göçmenlere yönelik adaptasyon programlarında da görev aldığını ifade eden Kuyumcu, İsveç’e gelen Türk ailelerinin, ülkedeki sosyal ve kültürel hayata adapte olabilmeleri adına bir çok faaliyetlerde bulunduğunu anlattı. Önemli olanın hangi coğrafyada olursak olalım kültürümüzü unutmamak olduğunu ifade eden Hemşehrimiz, bir Düzce’li olarak İsveç’te yaşadığı süre içerisinde çok büyük bir zorluk yaşamadığını bunun temelinde de, Düzce’de birçok kültürden insanla beraber uyum içinde yaşamanın yer aldığını ifade ederek, temel ve evrensel değerlerin her coğrafyada değerli ve önemli olduğuna vurgu yaptı. Yüksek Lisans öğrencilerimize yönelik tavsiyelerde bulunan Hemşehrimiz, “ne olursak, nerede olursak ve hangi durumda olursak olalım asla kendimize ve öğrencilerimize inanmaktan vazgeçmeyelim diyerek sözü Ders Hocamız Yrd. Doç. Dr. Aslıhan Kuyumcu Vardar’a bıraktı.

Karşılaştırmalı Eğitim Sistemi Ders Hocamız Yrd. Doç. Dr. Aslıhan Kuyumcu Vardar, Ömer Saygun Kuyumcu’nun yeğeni olmaktan ve Düzceli olmaktan gurur duyduğunu ifade ederek sözlerine başladı. Ülkelerin eğitim sistemlerini öğrenmeden önce kendi geçmişimizi ve uygulamakta olduğumuz eğitim sisteminin öğrenilmesinin önemli ve değerli olduğunu ifade ederek sözlerine devam etti. Bu ders kapsamında farklı ülkelerin eğitim programlarını ve uygulamalarını tanımayı; kendi eğitim programımızı daha sağlıklı değerlendirebilmeyi ve öğrencilerimiz ile beraber uygulama alanları oluşturabilmeyi hedefliyoruz.  Bu süre içerisinde, halihazırda devam eden akademik araştırmaların yanında da bu sürece yıllarca emeğini ve yüreğini veren eğitim paydaşı Hocamızı ders kapsamında ağırlamaktan dolayı da mutlu olduğunu ifade etti.  Eğitimin sadece sınıflarda ve akademik ortamlarda olmaması gerektiğini vurgulayan Dr. Kuyumcu Vardar, akademik çalışmaların uygulama alanlarının olduğunu ve bu alanda tecrubeli kişilerin de deneyimlerinin önemli olduğunu vurgulayarak sözlerine son verdi. Yüksek Lisans Programı öğrencilerinden Eda Özcanım Doğan seminerle ilgili düşünlerini dile getirdi. Sözlerine “ uluslararası eğitim tecrubesine sahip bir duayenden gerçek yaşam hikayelerini dinlemekle, hem akademik çalışmalarına hem de öğretmenlik mesleğine daha farklı bir bakış açısı kazandırma açısından katkı getirdiğini ifade ederek, Saygun hocamıza paylaşmış olduğu değerli tecrubelerinden dolayı teşekkür dileklerini iletti. Bir diğer Yüksek Lisans öğrencimiz Ayşe Betül Akdemir de eğitim sisteminin en önemli bileşeni ve başarının da sırrı olan öğretmenlerin değerini bir kez daha vurgulayan Saygun hocamızın hikayesinin, öğretmen olmak isteyen herkesin dinlemesini önerdi ve hocamıza bu ders kapsamındaki ziyareti için teşekkür etti.

Son olarak, Ömer Saygun Kuyumcu,: “Düzceli olmaktan ve Düzce’nin Değer Üreten üniversitesinden birbirinden değerli ve başarılı akademisyenleri ve öğrencileri ile olmaktan dolayı mutlu ve gelecekten umutlu olduğunu” ifade etti.. Geleceğimizin teminatı olan öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin  gözlerinde gördüğü ışıktan dolayı heyecanlandığını ifade eden Hemşehrimiz Kuyumcu,  Düzce Üniversitesi’nde ve bir Yüksek Lisans dersi kapsamında misafir konuşmacı olarak bulunmanın kendisini ziyadesiyle memnun ettiğini söyledi.  Hemşehrimiz Kuyumcu, bu sürede ders Hocamız Yrd. Doç. Dr. Aslıhan Kuyumcu Vardar’a Enstitü ve Fakülte Yönetimine ve kendisini sabırla dinleyen Yüksek Lisans öğrencilerine teşekkür ederek sözlerine son verdi.