Dünya Pi Günü Kutlama Etkinliği

28 Şub

HİKAYE GÖNDERİMLERİ 13 MART SAAT 15.00' E, BASAMAK EZBERLEME BAŞVURULARU 13 MART SAAT 12.00' YE ERTELENMİŞTİR. BASAMAK EZBERLEME ELEMELERİ 13 MART ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 16.00' DA EĞİTİM FAKÜLTESİNDE GERÇEKLETİRİLECEK OLUP AYRINTILAR BAŞVURU MAİLİNE CEVAP OLARAK GÖNDERİLECEKTİR.

Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından organize edilen Dünya Pi Günü Kutlama Etkinliği 14 Mart 2019 tarihinde Saat 13.00'da başlayacak.
Düzce Üniversitesi öğrencilerinin tamamının katılabileceği etkinlikte herkese Pi temalı hediyeler verilecek olup ayrıca iki yarışma gerçekleştirilerek dereceye girenlere ödüller verilecektir:

Birinci: Pi sayısının virgülden sonraki basamaklarını ezberleme yarışması

İkincisi: Pi sayısının rakamları kadar harf içeren kelimeler sırasıyla kullanılarak yazılabilecek en uzun hikaye yarışması

Yarışma detayları:
1-Basamak ezberleme yarışmasına katılacak olanlar kaç basamak ezberleyerek katılacaklarını en geç 13 Mart Çarşamba saat 12.00'ye kadar matematik.egt@gmail.com adresine mail atmalıdırlar. Katılım sayısı fazla olursa, 13 Mart saat 16.00'da ön eleme gerçekleştirilecek olup 14 Mart günü yarışmak üzere kaç kişi seçileceğine karar verilecektir.
2-Hikaye yarışmasına katılacak olanlar hikayelerini en geç 13 Mart Çarşamba saat 15.00'e kadar matematik.egt@gmail.com adresine atmalıdırlar.
3-Hikayelerde anlam bütünlüğü aranacak olup gönderilen hikayeler Türkçe dil uzmanları tarafından incelenerek seçilecektir.
4-Her iki yarışmaya katılacak olanlar Düzce Üniversitesi öğrencisi olduğunu gösterir kimlik kartını veya öğrenci belgesini yanlarında bulundurmalıdır.

5- Hikaye yarışmasına başvuru için minimum kelime sayısı 100 dür.

6- Pi basamaklarını ezberleme yarışmasına katılma talebinde bulunanlar arasından 13 Mart Çarşamba günü en fazla 10 kişi Perşembe günü yarışmak üzere seçilecektir. Katılanlar arasından en fazla basamak ezberleyen 10 kişi seçilecektir.

Her iki yarışmanın birincilerine çeyrek altın, ikincilerine gram altın ve üçüncülerine ise Düzce Üniversitesi promosyon ürünlerinden oluşan çanta hediye edilecektir.