2019 YKS EK Yerleştirme Kayıt Hakkında

19 Eyl

2019 YKS EK  Yerleştirme Kayıt Tarihleri: 23-27.09.2019

Elektronik Kayıt (E-Devlet): 23-25.09.2019

Kesin Kayıt İçin Gerekli Belgeler:

1)“Lise Diploması”nın aslı veya yeni tarihli “Geçici Mezuniyet Belgesi”nin aslı (Fotokopi yada Noter onaylı suret kabul edilmez).
a) Diplomanın kayıp olması durumunda Lise Diploması Kayıp Belgesinin aslı.
b) Ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmi belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır).
2) 2019-YKS Sonuç Belgesinin İnternet Çıktısı.
3) Fotoğraflı Nüfus Cüzdan Fotokopisi.
4) 6 adet 4.5x6 ebadında son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf.
5) 1 adet A-4 ebadında büyük beyaz zarf ve 6 TL.’lik posta pulu (Toplam 6 TL tutarında).
6) 28 yaşından büyük olan erkek adayların “Askerlikle İlişkisi Yoktur” belgesi (28 yaşından büyük yükümlülerin “askerlikle ilişiği yoktur” belgesi olmadan kesinlikle kayıtları yapılmayacaktır).
7) II. Öğretim Öğrenim Ücretlerinin Ödenmesi.

** E-Devletten Kayıt Yaptıran Öğrencilerin Evrak Getirmesine Gerek Yoktur.

** II. Öğretim öğrencilerimiz öğrenim ücretini 24-27 Eylül 2019 tarihleri arasında öğrenci numarası ile tüm Türkiye Halk Bankası şubesine (Her örencinin ödeyeceği miktar banka kayıtlarına aktarılacaktır) yatırarak ders kayıt işlemlerini yapabileceklerdir (Öğrenim ücretini ödemeyen ikinci öğretim öğrencileri ders kaydını yapamayacaklardır). yatırılması zorunludur.

** Şahsen kayıtlar Eğitim Fakültesi öğrenci işlerinde yapılacaktır.