Okul Öncesi Eğitim Topluluğu Anasınıfı Açılışında

14 Mar

Üniversitemiz Okul Öncesi Eğitim Topluluğu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Düzce Mamure Köyü Anasınıfının açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa; Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Genç, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ve eşi Gülenay Yiğit, Okul Müdürü Mustafa Acar, Üniversitemiz Öğretim Üyesi ve Okul Öncesi Eğitim Topluluğu Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Özge Pınarcık, Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Kadir Çetin ve öğrenciler katıldı.

Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı yaptığı konuşmada; Düzce merkez iline bağlı Mamure Köyü’ne mütevazı ve güzel bir anaokulu kazandırdıklarını belirterek, süreçle ilgili bilgiler paylaştı. Üniversitemiz Okul Öncesi Eğitimi Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanlarının da büyük desteği olduğunu ifade eden Vali Dağlı, çocuklar için yapılan her şeyin, bir anlam ifade ettiğini söyleyerek, geleceğimizin teminatı olan çocukların en iyi eğitimi almaları için çalışmaların süreceğini ve diğer köylere de anaokulu kazandıracaklarını ifade etti.

Mamure Köyü’nün ihtiyacı olan anasınıfının açılması için çalışmalar başlatıldığını dile getiren ve Üniversitemiz Okul Öncesi Eğitim Topluluğu öğrencilerinin yaptığı çalışmaların yaklaşık 1 ay sürdüğünü söyleyen Dağlı, bu çalışmalar içerisinde; anasınıfının yerleşim düzenlenmesi, fen, müzik, blok ve kukla merkezlerinin oluşturulması, merkezlerin ve ana sınıfının araç-gereç ve oyuncak ihtiyacının karşılanması gibi birçok faaliyetin yer aldığını sözlerine ekledi.

Anasınıfının Üniversitemiz Okul Öncesi Eğitim Öğrenci Topluluğu tarafından oluşturulmasının örnek bir sosyal sorumluluk faaliyeti olarak takdirle karşılandığını belirten Topluluk Başkanı Tuğçe Temur, “Bir süre önce Üniversitemizde Okul Öncesi Eğitim Topluluğu olarak organize ettiğimiz ve yerel müzik grubu Mustafa Demir ve Orkestrası’nın da yardımlarıyla düzenlenen konserden ve Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı kapsamında düzenlediğimiz ‘Yerli Malı Haftası Kermesi’nden elde edilen gelirle bu anasınıfının tefrişini gerçekleştirdik.  Bu süreçte bize yardımcı olan Topluluk Danışmanımız Dr. Öğr. Üyesi Özge Pınarcık’a teşekkür ediyoruz.’’ şeklinde konuştu.