Fakültemiz Öğretim Üyesi Dr. Ahmet SAPANCI' ndan “Sınav Stresi ve İş Bulma Kaygısı” Semineri

03 May

Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencilerine “Sınav Stresi ve İş Bulma Kaygısı” konularında Fakültemiz, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anadilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Ahmet SAPANCI tarafından Eğitim Semineri verildi.

Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Sevcan ÖZTEMİZ ve Öğretim Üyelerinin de katılım sağladığı seminer kapsamında öğrencilere yaşayabilecekleri kaygıyı tanımaları, kaygının farkına varmaları ve kaygıyı nasıl kontrol altına alabilecekleri konularında bilgiler verildi.

Öğrencilerin yaşadıkları kaygıyı azaltmak için uyku düzeninden, beslenme düzenine kadar bir çok konuya dikkat etmeleri gerektiğini de öğrendikleri eğitimde Dr. SAPANCI nefes egzersizleri yaparak da kaygı düzeylerini azaltabilecekleri bilgisini öğrencilerimizle paylaştı.

Eğitimin sonunda öğrenciler kaygının nedenlerini, kaygı düzeyinin önemini, kaygıyı artıran düşünceler ve değiştirilmesi gereken düşüncelerin neler olduğu gibi birçok konuda bilgi edinme fırsatı buldular.

Soru-cevap şeklinde devam eden son bölümün ardından Teşekkür Belgesi Takdimi ve toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile etkinlik sona erdi.