BİR İLİK SONSUZ İYİLİK PROJESİ

21 Eki

Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Filiz Evran Acar’ın yürüttüğü PDR. 4. sınıf İkinci Öğretim öğrencilerinden bir grup, BİR İLİK SONSUZ İYİLİK projesiyle gönüllü kök hücre bağışçısı olarak bir hayat kurtarmanın elimizde olabileceğini üniversitemiz öğrencilerine gösterdiler. Eğitim Fakültesi başta olmak üzere diğer fakültelerdeki öğrencilerin kök hücre bağış sürecindeki bildiği yanlışları fark etmelerini ve kök hücre bağışına destek olmalarını sağlamak amacıyla faaliyetler planladılar. Bu kapsamda Düzce Kızılay ve Düzce TÜRKÖK Merkezi ile iletişime geçerek 15 ve 16 Ekim 2019 tarihlerinde Eğitim Fakültesinde toplam 4 bölüme, 16 sınıfa 16 saat Kök Hücre Bağışçısı Kazanım Uzmanı Adem BUDAYOĞLU önderliğinde eğitim verilmesine destek oldular. Etkinlikte yer alan öğrenciler Kızılay’ın kampüs içinde kurmuş olduğu stantlarda görev alarak öğrencilerle birebir iletişime geçtiler. Öğrencilere kan bağışının ve kök hücrenin önemini anlatarak öğrencileri bağışta bulunmaları için teşvik ettiler. 14-15-16-17 Ekim tarihlerinde Kızılay’ın açmış olduğu stantlara toplamda 248 kişi kan bağışında 50 kişi ise kök hücre bağışında bulunmak için geldi. Böylece ülkemizde 18-50 yaş aralığında olan insanların kök hücre bağışçısı olmaları konusunda bilinçli olmalarını sağlamak adına ilk adım atılmıştır.