ETKİNLİK

28 Mar

"Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği 2. sınıf öğrencilerinin devam ettiği, Dr. Öğr. Üyesi Şule AY tarafından yürütülen, Okul Dışı Öğrenme Ortamları dersinde öğrencilerimiz 26 Şubat ve 4 Mart 2020 tarihlerinde iki panel düzenledi. Moderatörlüğünden panelistliğe kadar tüm görevlerin öğrenciler tarafından üstlenildiği panelde, bilimsel araştırma verilerinin ışığında okul dışı öğrenmenin anlamından etkililiğine;bilim merkezlerinden müzelere kadar çeşitli okul dışı  öğrenme ortamlarının öğretim programlarının kazanımlarına ulaşmada etkin kullanımı gibi pek çok konu ele alındı. İlk deneyimleri olmasına karşın öğrenciler oldukça yüksek bir performans sergiledi. Yaşadığımızı öğreniriz ilkesinden yola çıkılarak hazırlanan panelle öğretmen adayları bir durumla ilgili farklı pencerelerden bakmayı, bilimsel kanıtlara dayalı görüş sunmayı ve sorgulamayı deneyimledi. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyor, öğretmenler olarak kendi öğretim süreçlerinde de bu tür uygulamalara yer vermelerini umuyoruz."