Site Haritası
/
(380)5421355
ef[at]duzce.edu.tr
Düzce Üniversitesi
Eğitim Fakültesi
Fakültemiz
Kuruluş
Misyon ve Vizyon
Yönetim
Fakülte Yönetimi
Yönetim Şeması
Görev Tanımları
Fakülte Kurulu
Fakülte Kurulu Kararları
Yönetim Kurulu
Yönetim Kurulu Kararları
Kurullar ve Komisyonlar
Faaliyet Raporları
Kurum İç Değerlendirme Raporları (KİDR)
Formasyon Birimi
Personel
Telefon Rehberi
Sayısal Bilgiler
Risk Analizleri
Formlar
İş Akış Süreçleri
Hizmet Standartları ve Envanteri
Şablon Yazıları Listesi
Ulaşım
Bölümler
Eğitim Bilimleri Bölümü
Eğitim Programları ve Öğretim ABD
Eğitim Yönetimi ABD
Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme ABD
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ABD
Eğitimin Felsefesi, Sosyal ve Tarihi Temelleri ABD
Hayat Boyu Öğrenme ve Yetişkin Eğitimi ABD
Öğretim Teknolojileri ABD
Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü
Fen Bilgisi Eğitimi ABD
Matematik Eğitimi ABD
Temel Eğitim Bölümü
Sınıf Eğitimi ABD
Okul Öncesi Eğitimi ABD
Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü
Türkçe Eğitimi ABD
Sosyal Bilgiler Eğitimi ABD
Özel Eğitim Bölümü
Özel Yetenekliler Eğitimi ABD
Zihinsel Engelliler Eğitimi ABD
Görme Engelliler Eğitimi ABD
İşitme Engelliler Eğitimi ABD
Yabancı Diller Eğitimi Bölümü
İngiliz Dili Eğitimi ABD
Pedagojik Formasyon
Öğrenci
Akademik Takvim
Ders İçerikleri
Yönetmelikler ve Yönergeler
Formlar
E-posta ve Obs Şifre Sorgulama
Erasmus+, Farabi, Mevlana Öğrenci Değişim Programları
Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü: Dr. Öğr. Üyesi Fidan ÖZBEY GÖKÇE
Formasyon
Duyurular
İletişim
“Engellilere Yönelik Daha Fazla Empatiye İhtiyaç Var”
20
Ara
Eğitim Fakültesi
Tüm
Duyurular
“Engellilere Yönelik Daha Fazla Empatiye İhtiyaç Var”
Aileden çocuğa, sağlıktan eğitime kadar hayata dair birçok güncel konunun konuşulduğu “Hayatın Renkleri” programı, Üniversitemiz radyosu Radyo Düet’te her Çarşamba yayınlanmaya devam ediyor. Programa bu kez Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Fidan Özbey konuk oldu.
94.5 frekansından yayın yapan ve Üniversitemiz İl
etişim ve Tanıtım Koordinatörü Öğr. Gör. Duygu Özdemir Cömert’in sunduğu programda, “Özel Gereksinimli Bireylerin Toplumsal Entegrasyonu” konusu ele alındı.
Özel gereksinimli bireyleri, akranlarına göre farklı gelişim gösteren bireyler şeklinde tanımlayan Dr. Öğr. Üyesi Fidan Özbey, ülkemizde yaklaşık 8,5 milyon engelli birey olduğunu ve bunun da nüfusun yüzde 12’si gibi büyük bir orana tekabül ettiğini dile getirdi.
Geçmişten günümüze engelli bireylere karşı tutum süreci hakkında bilgiler paylaşan Özbey, günümüzde hala engelli bireylere yönelik olumsuz örnekler yaşansa da genel tutumun olumlu olduğunu sözlerine ekledi.
Özel gereksinimli bireylerin toplumsal entegrasyonunu azınlığın çoğunlukla bütünleşmesi olarak nitelendiren Öğretim Üyemiz, hiçbir ayrımcılığa uğramadan toplumun tüm kaynaklarından eşit şartlarda yararlanmak adına entegrasyon sürecinin önemine vurgu yaptı. Özellikle eğitim, istihdam ve sosyal yaşam alanında engelli bireylerin toplumsal entegrasyonunun önemine değinen Dr. Öğr. Üyesi Fidan Özbey; ayrımcılık ve hak ihlalinin önüne geçilebilmesi, engelli bireylerle doğru iletişim kurulabilmesi ve onların tam anlamıyla anlaşılabilmesi için toplumsal entegrasyonun gerekliliğine dikkat çekti.
Engelli bireylerin yaşadığı zorluklardan da bahseden Özbey, binalarda rampalı asansör bulunması, tüm kurumlarda engelli tuvaletlerinin yer alması ve yollarda sesli trafik lambalarının kullanılması gibi uygulamaların hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti. Toplumda engellilere yönelik daha fazla empatiye ihtiyaç olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Fidan Özbey, dinleyicilerden gelen soruları da yanıtladı.
Tweetle
Paylaş
Tekran gösterme
×