Türkçe'nin Ömrü Konferansı

06 Ara

Eğitim fakültemiz Türkçe Eğitimi ABD tarafından organize edilen ve Prof. Dr. Erdoğan Boz’un konuşmacı olarak katıldığı “Türkçe’nin Ömrü” başlıklı konferans, 6 Aralık 2018 Perşembe günü gerçekleştirildi. Türkçe eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği konferansta Prof. Dr. Erdoğan Boz; yaşayan diller ve ölü diller ile ilgili karşılaştırmalı bir analiz gercekleştirdi. Bir dili öldüren faktörlere değindi.. Dilimizi yaşatabilmemiz için Türk insanına düşen görevlere vurgu yaptı. Konferansa Türkçe Eğitimi ABD öğretim elemanlarından Prof. Dr. Kemal Timur, Doç. Dr. Fevzi Karademir, Dr. Öğr. Üyesi Yahya Aydın ve Arş. Gör. Sema Eren katılım gösterdiler. Konferansın sonunda Prof. Dr. Erdoğan Boz'a teşekkür belgesini Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Fidan Özbey; hediyelerini ise Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Timur takdim etti.