Küçük Adımlar Büyük Umutlar Projesi

10 May

Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü lisans programındaki Topluma Hizmet dersi bünyesinde, danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Şahin Danişman'ın yaptığı, Fen Bilgisi Öğretmenliği öğrencilerinden Meryem Yazıcı, Beyza Ataseven, Vildan Enes Alemdar, İrem Mülayim ve Özge Coşkun tarafından gerçekleştirilen "Küçük Adımlar Büyük Umutlar Projesi" kapsamında, Düzce'nin Gümüşova ilçesinde bulunan 75.Yıl Ortaokulu'nda öğrenciler için bir Fen Bilgisi Koridoru'nun hayata geçirilmesi amaçlanmıştır. Bu amaç çerçevesinde bir dönem boyunca yapılan planlamalar doğrultusunda fakülte öğrencilerimiz kendi imkanlarıyla Fen Bilgisine ilişkin ilgi çekici materyaller, Türkiye haritası panosu, başta Türk-İslam tarihinde iz bırakmış bilim insanları olmak üzere önemli bilim insanlarının hayatlarından ve çalışmalarından kesitler sunulan posterler, güneş sistemi ve gezegenler posteri, uzay hatırası için fotoğraf çektirme panosu ve diğer malzemeler için 7 Mayıs 2018 tarihinde 75.Yıl Ortaokulunun seminer salonunda bir sergi gerçekleştirilmiştir. Gün boyunca kademeli olarak 5.sınıftan 8.sınıfa kadar her şubedeki öğrencilerin sergi alanına ziyaretleri süresince fakültemiz öğrencileri materyallerin sunumunu yapmıştır. Sergiyi ilgiyle ve merakla gezen öğrencilere ayrıca okul müdürü, Fen Bilgisi öğretmenleri ve diğer öğretmenler de eşlik etmişlerdir. Sergi amacıyla bir arada sunulan materyaller ve posterler öğrencilerin sürekli etkileşimde bulunabilmeleri amacıyla koridorlarda sergilenmeye devam etmektedir. Öğrencilerde bilime yönelik merak, öne çıkan yabancı bilim insanlarının yanında özellikle kültürümüzü yansıtanTürk-İslam bilim insanların hayatlarına ilgi ve Fen Bilgisi dersleri için heyecan oluşturan  "Küçük Adımlar Büyük Umutlar Projesi" kapsamında Fen Bilgisi Koridoru oluşturulmasında emeği geçen danışman hocamızı ve öğrencilerimizi tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

Fotoğrafların tamamına Facebook grubumuzdan ulaşabilirsiniz. https://www.facebook.com/groups/491707394532579/