Öğretmenlik Uygulaması Muafiyetine İlişkin Duyuru

11 Eki

Fakültemiz bünyesinde devam etmekte olan Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Güz dönemi öğrencileri, YÖK’ün ilgili yönergesine uygun şekilde;

Özel öğretim kurumlarında veya MEB’e bağlı okullarda bir öğretim yılından az olmamak kaydıyla öğretmenlik yaptığını belgeleyenler ile pedagojik formasyon derslerinin alındığı dönemde MEB'e bağlı okullarda ücretli öğretmenlik, özel öğretim kurumlarında sözleşmeli öğretmenlik veya Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olarak Kur'an Kursu Öğreticiliği yapmakta olanlar, Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf tutulabilir.

Buna ilişkin olarak Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf olmak isteyen ve yukarıdaki şartları sağlayan öğrencilerin dilekçeleriyle birlikte ekte istenen belgeleri teslim etmeleri gerekmektedir. Eksik belgeli başvurular kabul edilmeyecektir.

Ekteki dilekçenin doldurarak, gerekli belgelerin en geç 28 Ekim 2017 saat 17.00’a kadar Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Birimi’ne teslim edilmesi gerekmektedir.